Inspiráló vezető - Vezess a megfigyelő tudatosságával, és építs katedrálist!

Inspiráló vezető

Vezess a megfigyelő tudatosságával, és építs katedrálist!

“Vannak vezetők, és vannak, akik vezetnek. A vezetők a pozíciójuk révén szereznek hatalmat és befolyást. Akik vezetnek, azok inspirálnak minket.”

Simon Sinek

Miről szól ez a könyv?

A könyvem kilenc fejlődési szinten keresztül  vezeti az olvasót, és eszközöket is ad az egyes szintekhez és a következő szintre lépéshez.  Minden egyes szinthez rendeltem egy rövid, kifejező mondatot:
 • Archaikus-ösztönös: Maradj életben!
 • Törzsi-harcias: Kapcsolódj a törzsedhez, így maradsz életben! 
 • Impulzív-harcos: Fejezd ki magad most, és ne foglalkozz másokkal!
 • Szabályelvű-tradicionális: Az életnek van jelentése, iránya és célja, de az eleve elrendeltetett!
 • Megvalósító-racionális-modern: Cselekedj érdekeid szerint, és játszd el a szereped, hogy mindig te kerülj ki a helyzetből győztesen!
 • Pluralista-elfogadó-multikulturális: Dobd el az álarcod, és éld meg az érzéseid! Minden ember egyenlő!
 • Teal-integrál-holisztikus: Fejezd ki magad úgy, hogy ez mások és a föld hasznára is váljon egyszerre!
 • Szuperintegrál-transzperszonális-egyesítő: Egy vagy az Univerzummal!
 • Spirituális szintek: Egység. Egy vagy istennel, a végső valósággal.
A könyv megírásával az volt a célom, hogy a vezetőket és a vállalkozókat egy magasabb küldetéstudat vezéreljen, és ezen az úton kiteljesedhessenek. Vezetői pályafutásom elején a  kezdeti fejlődési szintekről indultam, és lépésről-lépésre több szintet is meghaladtam/megfejlődtem.
Bízom abban, hogy hitelesen tudom képviselni azt, amiről írok.

Hol vagyok otthon magamban? A kérdés, ami segített az Inspiráló vezető megalkotásában

Gyermekkorom óta megvolt bennem a vágy, hogy könyvet írjak. Az írással nem akartam mást, mint nyomot hagyni a világban, és adni magamból egy részt az olvasó számára. Neked.

Sokszor gondoltam arra, hogy vajon miként nézne ki az én könyvem. Miről szólna? Vajon nehéz lenne megírni? Képes lennék-e átadni az üzenetemet?

Végül aztán beadtam a derekamat, és nekifogtam. A munkálatok közben éreztem, hogy a gyerekkori álmom kezd valóra válni.
Végre nekem is lehet olyan kemény borítós könyvem, mint Szalay Lenke: Mogyoró kinövi a kabátját című műve.

Hogyan lesz valakiből inspiráló vezető?

Azt tapasztalom, hogy ma nem azért lesz valaki inspiráló vezető, mert kiemelkedő szakmai tudása van. Egy-két évtizeddel korábban talán ez elég volt, de ma már nem az.

A mai modern vezető már katedrálist épít. Kőtömbről kötömbre halad, és keményen dolgozik, hogy megtalálja a faragott kövek helyét. A kemény munka azonban nem elég, az emberi tényezőt is figyelembe kell venni.

A vezetői készségek fejlesztése mellett az emberei készségeit is fejleszti, mert pontosan tudja, hogy kiteljessedésével a saját vállalkozásának fejlődéséhez is hozzájárul. Ismeri a mondást: A vállalat addig fejlődik, amíg az első számú vezetője fejlődni képes.

Így segíthet neked a könyv!

Az Inspiráló vezető részben a vállalkozói szintlépést járja körül. Ezért ha neked is igényedre van erre, a könyvben ehhez elméleti tudást és gyakorlati példákat találhatsz.

Leginkább arra kerestem a választ, hogy a történelem során milyen maihoz hasonló szervezeti és vezetési megoldásokat találhatunk, és erre a későbbi korok milyen modernebb változatot építettek.

Mindezek elemzése mellett olyan módszereket ismertetek meg veled, mint a vezetői kommunikáció, az érzelmi intelligencia, valamint az önismeret fontossága. Bemutatok neked néhány coaching technikát, illetve szóba kerül a vezetői önreflexió is.

Ezeknek köszönhetően a szintlépés számodra sokkal egyszerűbb lesz, hiszen egyrészt tanulhatsz a múlt hibáiból, másrészt pedig egy rendszerben láthatod az előtted álló feladatot.

Talán még az is előfordulhat majd veled, mint ami az én esetemben történt. Ugyanis amikor elkezdtem írni a könyvet, a téma is és a cím is átalakult. Olyan érzésem volt, hogy minél mélyebbre megyek a saját önismeretemben, úgy alakul, változik, születik meg velem a könyv mondanivalója és a címe is.

Talán az egyre mélyebbre ásás során a te célod és feladatod is módosul. Talán te is azt fogod észrevenni, hogy az önismereted fejlődése miatt már nem egészen ugyanazokat a dolgokat szeretnéd, mint eddig.

Mogyorossy Ágnes

Mogyoróssy Ágnes vagyok, az Inspiráló vezető szerzője

Az előző vezetői pozícióban gépiesen, rutinból végeztem a feladataim. Még egy-egy nagyobb, jól sikerült üzlet után is azt éreztem, hogy jobb eredményekkel is zárulhatott volna. Reggelenként, amikor beültem a vállalati gépkocsiba, az a gondolat foglalkoztatott, hogy mi lenne, ha ma beteget jelentenék? Közben vizualizáltam a számos megválaszolandó e-mailt.

Pontosan éreztem, hogy nem vagyok a helyemen, ennél, amit itt kapok, értékesebb vagyok magam számára. Az egészségem, a közérzetem folyamatosan romlott. Ráadásul jött az önostorozás is: Minek tanultam annyit, foglalkoztam az emberi lélekkel, ha magamon nem vagyok képes segíteni? Miért nem csinálom azt, amit szeretek?

Mi lesz, ha nincs havi fix fizetésem?

Mi a célom, hogy nem váltok?

Úgy tűnt, számomra egy új út érkezett meg, hiszen nem éreztem elég motivációt ahhoz, hogy egy másik szervezetben fejlődjek tovább. A saját kiteljesedésem lehetőségeit kerestem, végre magamért akartam felelősséget vállalni. Idővel aztán megtaláltam az új hivatásomat: Diplomás üzleti coach lettem. A vezetői és az élettapasztalataimra építkezve kísérek és támogatok másokat a saját kiteljesedésükben.

Ha ezt nem léptem volna meg, akkor komolyabb egészségügyi problémákkal, teljes motiválatlansággal, burnouttal, súlyos önlehúzó gondolatokkal és önvádlással küzdöttem volna.

A vezetői munkám során megtapasztaltam, hogy ha egy vállalkozás első számú vezetője a régi eszközökkel, nagyobb változás nélkül szeretne haladni a megszokott, ismert közösségben, akkor a szervezet egyszerűen nem fejlődik tovább.

Mivel magam is megtapasztaltam, átérzem azokat a nehézségeket, kihívásokat és elakadásokat, amelyekkel az ügyfeleim érkeznek hozzám: a munka és a magánélet összhangja, hogy lehet megtalálni a közös hangot a főnökkel, női vezetőként miként lehet kivívni a társak tiszteletét, hogyan lehetséges a jó teljesítmény frissen kinevezett vezetőként.

 • Vezető vagy, aki szeretne fejlődni.
 • Nyitott vagy az új lehetőségekre.
 • Vezetői pozíciót kaptál, amiben még nincs tapasztalatod.
 • Új vállalathoz kerültél, és szükséged van a szemléletváltásra.
 • Egy olyan feladattal szembesültél, amit a régi eszköztárral már nem lehet megoldani.
 • Saját vállalkozásba kezdesz.
 • Érdekel az önismeret.
Kinek tudok segíteni?
Kinek nem való az Inspiráló vezető?
 • Ha úgy érzed, neked jelenleg nincs szükséged a fejlődésre, mert a megfelelő helyen vagy.
 • Ha nem érdekel az önismeret és az önfejlődés.
 • Ha a jelenlegi eszköztárad elegendő, és jól érzed magad ebben a helyzetben.

Mi az én egyedi sajátosságom és miért írtam meg ezt a könyvet?
Egyediségem abban rejlik, hogy amikről írok a könyvemben, vezetőként személyesen is megtapasztaltam és átéltem.

Inspiráló vezető
Rendeld meg most az
Inspiráló vezetőt!
Ráadásul számodra a postaköltség
INGYENES LESZ!
A könyv ára: 5.990 Ft
rendeld meg - nyil
Rendeld meg most az
Inspiráló vezetőt!
30 perces online konzultációval
és ingyenes szállítással!
20.000 forintért
Könyv+ 30 perces online konzultáció velem, most egyszeri ajánlattal : 20.000 HUF (Egy 30 perces konzultáció normál díja: 25.000 HUF)
rendeld meg - nyil
Inspiráló vezető konzultációval
Nagyon örülök, ha megtisztelsz a bizalmaddal, és megrendeled az Inspiráló vezetőt.
“Ha eszközöket keresel ahhoz, hogy bátoríthasd azt, ami a legjobb másokban és magadban, akkor ajánlom ezt a könyvet neked.”

A könyv segítségedre lesz abban, hogy vezetőként fejleszthesd a képességeidet,
ezáltal nemcsak a vállalkozásod fog növekedni,
de a munkatársaid is jobb környezetben, boldogabban dolgoznak majd a projekteken.

Ha úgy érzed, hogy
 • bele szeretnél vágni a fejlődésbe
 • készen állsz a szintlépésre
akkor rendeld meg MOST az
Inspiráló vezetőt!
Nyomd meg a gombot!
Inspiráló vezető könyv