Mogyoróssy Ági

Miért vagy jó kezekben nálam, ha üzleti coachingról van szó?

Végzettségem

Első diplomámat a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának végzőseként vehettem át, majd a Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Karon kiegészítettem egy vállalkozás management (MBA) másoddiplomával.

Hosszú éveken át tanultam az Integrál Akadémián, előbb a pszichológia szakon végeztem, majd pedig integral coach lettem.

Legutóbb a Metropolitan Egyetemen szereztem business és team coach végzettséget, illetve a Norsk Gestaltinstitutt University College Gestalt terápia képzésén tettem sikeres záróvizsgát.

ICF

A munkámat coachként az ICF tagjaként, az ICF szakmai követelményei szerint végzem.

Tapasztalatom

A karrieremet export ügyintézőként kezdtem, majd 1991-1994 között kereskedelmi vezető voltam az ÉME-IBG Kft.-nél. 1994-2002 között külkereskedelmi igazgatóként dolgoztam a Hajdú Bét Zrt.-nél, 2007-2018 között pedig kereskedelmi igazgató voltam a Hunent Zrt.-nél.

Időközben megalapítottam Sequence Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, amelynek 2002 óta társtulajdonosa, 2004 óta pedig ügyvezetője is vagyok.

A cégem magyar termékeket értékesít európai-ázsiai közösségeknek. A fentiekből fakad, hogy pontosan tudom, mivel jár egy kereskedelmi terület irányítása. Hogy mit érez a főnök, amikor ki kell dolgoznia egy új stratégiát, vagy amikor elő kell készíteni és letárgyalni az éves és szezonális szerződéseket. Hogy milyen próbatétel európai és ázsiai vevőkkel, partnerekkel együttműködni vagy épp a pénzügyi, termelési, logisztikai és minőségbiztosítási területek között biztosítani a megfelelő kooperációt.

Tudom azt is, milyen nehéz a munkatársak személyes fejlődését elősegíteni, motiválni, de azt is, mekkora munka folyamatosan mindenkinek megfelelni: a vevőknek, a beszállítóknak, a tulajdonosoknak, a kollégáknak – és persze a családunknak, önmagunknak is. 

Hogyan tudunk együtt dolgozni?

Egyéni coaching folyamatban

Számtalan coaching módszer létezik, és mindig az ügyféltől, illetve a problémájától függ, melyik lesz a leghatásosabb. Éppen ezért változatos eszköztárral rendelkezem, ebből veszem elő mindig azt, ami a legtöbbet segít az ügyfelemnek abban, hogy elérje az aktuálisan kitűzött célját.

Team Coaching folyamatban

A team coaching esetén egy már létező és működő csoport tagjaival dolgozom együtt. A témát a csoport adja meg. Ez alapján határozzuk meg az azzal kapcsolatos problémákat és célokat. Szeretek csapatokkal dolgozni; inspirál, ahogy „részük” lehetek, ahogy „befogadnak” a közös munkába.

Milyen helyzetben érdemes hozzám fordulnod?

Ha azt gondolod, hogy több van benned és szeretnéd a teljes potenciálod kibontakoztatni.

Ha úgy érzed, hosszabb ideje elakadtál szakmailag, nem látod, merre haladhatnál.

Ha a rengeteg munkától kimerültnek érzed magad és fennáll a kiégés veszélye.

Ha úgy látod, egy munkatársi csoportnak szüksége van egy szakértő támogatására az egyensúly megteremtéséhez.

Ha régi vagy új felettesként szükséged van arra, hogy fejleszd a vezetői attitűdöd, a viselkedésed, az eszköztárad.

Ha szeretnél a leggyorsabban eljutni a céljaidhoz, plusz lendületet és visszajelzéseket kapni, hogyan lehetsz hatékonyabb.

Ha a munkád során valamilyen különösen nehéz döntéseket kívánó, kritikus helyzetben kell megállni a helyed.

Ha gondjaid vannak a feladatmenedzsment, az időbeosztás terén, és egyedül nem tudsz ezen javítani.

Ha fokozódó kihívást jelent, hogy a munka-magánélet egyensúlyát tartósan fenn tudd tartani.

Ha olyan tartós munkahelyi konfliktus elszenvedője vagy, amely negatívan befolyásolja a teljesítményed.

Ha munkahelyváltás előtt/alatt/után állsz, és szükséged van a folyamat során szakértő támogatásra.

Mit tudok én adni ebben a folyamatban?

Mély megértést és elfogadást.

A külső szem objektivitását.

Rendszeres visszajelzést.

A vezetőként szerzett három évtizedes tapasztalatomat.

Új nézőpontokat, szokatlan szemléletet.

Támogatást a döntésekhez.

Kézzelfogható eredményeket.

Sikerorientált megközelítést.

Ítélkezésmentes hozzáállást.

Maximális diszkréciót.

 Akiket már megoldáshoz segítettem…

Ági könyvében sikerült több vezetőmre is ráismernem. Jobban megértettem mit, miért tettek úgy, ahogy, és e cselekedeteik mögött milyen szándékok húzódhattak meg. Számomra önmagában már ez hatalmas megkönnyebbülés, és megvilágosodás érzéssel járt együtt. Szívem szerint mind a vezetőimnek, mind alkalmazott kollégáimnak küldenék egy-egy példányt már csak az egymás iránti érzékenyítés, empátia kialakulása érdekében is. A könyv szépen nyomon követi az inspiráló vezetővé válás lépcsőfokait és hasznos coaching tippekkel, illetve saját tapasztalatokkal segíti az olvasót a jelenlegi helyzetének felismerésében. Amit pedig sikerül meglátni magunkban vagy másokban, azon már változtatni is képesek vagyunk. Ehhez szerencsére jó kis eszközöket is kapunk Ágitól. Kívánom, hogy minél több leendő vezető, vezető, és alkalmazott forgassa nyitott elmével és szívvel ezt a remekművet.

Galsi-Kiszely Anikó- Business és life coach

Ági igazi 21. századi vezető. Személyes élettapasztalata, a magyar és nemzetközi közgazdász munkássága, integrál tanácsadó és az üzleti coach diploma megszerzése magasszintű tudatosságra emelte. Folyamatos személyes fejlődését, minden cselekedetét, a közösségi érzés megélését nyitott gondolkodása, a holisztikus szemléletmód szem előtt tartása vezérlik. Érti a mikro- és makró rendszerek összefüggéseit, a szervezetek és vezetőik működési mechanizmusait. Ő már megtapasztalta, hogy a folyamatos tanulás, erőfeszítés fejlődést, minőségi, tudatossági szintemelkedést eredményez. Így vérteződött fel bátorsággal és a felelőségteljes vezető fejlesztővé váláshoz szükséges képességekkel. Szakszerű segítségével felébreszti a vezetőkben azt a hajtóerőt, potenciált, amelyekkel megteremthetik az egyensúlyt személyes életükben, közösségükben, szervezetükben egyaránt. 

Inspiráló hatására épülhet a katedrális.

Dr. Fazekasné Balogh Piroska – wellnessoktató, sportszervező-menedzser

Ágnes egy olyan ritka személy aki megjárta az anyagi céges világ mélységeit, de ismeri a spirituális élet magasságait is. Ajánlom Coachként azon személyek részére is akik munkavilágából, jönnek alkalmazottként vezetőként vagy tulajdonosként változni fejlődni szeretnének, vagy nem találják az utat az útvesztőben. Integrál szemléletű látásmódja segít globálisan rálátni a problémák (feladatok ) megoldására.

Kávássy Péter – tulajdonos- Holland Alma Kft.

Ági könyve egy igazán különleges könyv, amit jó szívvel ajánlok vezetők számára. Sőt, akár mindenkinek, aki szeretné saját életét katedrálisra építeni, tudatosan odafigyelve önmagára és fejlődni folyamatosan. A közös munka során Ági saját elképzeléseit felülmúlva adott mások véleményére, szavára, sokrétű kutatásai, alátámasztott tények sorozatai pedig mindenki a maga hasznára tudja fordítani. Egy komplett vezetői módszertant kaphat az, aki ráfordítja az idejét, ami pedig bőségesen megtérül.

Máté Brigitta – lektor, stratéga (Lépcsőfok)

Ági az egyik leginspirálóbb ember, akit ismerek. Mind szakmailag, mind emberileg. Az én életem szegényebb lenne nélküle, az biztos. Szívből ajánlom a vele való kapcsolódást akár a könyvén keresztül, akár egyéni beszélgetés formájában.

Vagyóczki Nóra

Ágihoz egy elég kényes üzleti témával fordultam, kicsit félve, hogy vajon mit szól majd hozzá, tud – e segíteni. Aztán elkezdtük a coachingot, feltett 1-2 kérdést, én pedig szépen oldódtam, egyre közelebb kerültünk a megoldáshoz
Mindenkinek szívből ajánlom Őt, nagyon jó szakember, fantasztikus ember, aki tudja hogyan segítsen.

Enessey Melinda – Fotós

Volt egy olyan üzleti ügyem, amivel sokáig nem boldogultam. Ági jutott eszembe. Megkerestem és egy nyolc alkalmas coaching folyamatot kezdtünk el. Minden alkalommal közelebb kerültünk a megoldáshoz.
Soha nem gondoltam volna, hogy a probléma ilyen hamar és eredményesen orvosolható. Mindenkinek ajánlom Ágit, mert felkészült és profi szakember.

Papp Sándor – Főkönyvelő

Gyakori kérdések

Milyen hosszú egy-egy alkalom?

Általában kéthetente 90 perces üléseket tartunk.

Hány alkalommal kell találkozzunk?

Egy folyamat 5-8 alkalomból áll. Két alkalom között néhány hét telik el, hogy a folyamat aktív maradjon.

Hány fős csapat vehet részt a team cooachingon?

Maximum 8 fő. Magasabb létszám esetén a folyamatba meghívok egy coach társamat is, és ketten segítjük a csapatot.

Van lehetőség kipróbálni a módszert?

Az első alkalom mindig egy próba. Amennyiben a megrendelő a visszajelzések alapján folytatni szeretné a folyamatot, úgy a coaching folyamat árát a megbízási szerződésben az igényeket egyeztetve rögzítjük.

További kérdések

Mi van, ha nem válik be és feleslegesen költöm a coachingra a pénzem?

Akkor veszítesz, ha meg sem próbálod! Ha azt látjuk mind a ketten, hogy nem lépsz előre az üléseken, akkor visszafizetem a pénzed.

Mi van akkor, ha mást kapok a coachinggal, mint amire számítottam?

Azt kapod, amire a legnagyobb szükséged van: önmagad

Nekem még a családomra sincs elég időm, nemhogy coachingra! Mit tegyek?

Ha együtt dolgozunk, rávezetlek arra, hogy megfelelő időbeosztással jut időd a családodra is.

Megint felmondott egy emberem. Tudsz ebben is segíteni?

Abban tudok segíteni, hogy a meglévő munkatársaid szeressenek itt dolgozni és ez idevonz új kollégákat.

Hogyan tudunk együtt dolgozni?

Egyéni coaching folyamatban

Számtalan coaching módszer létezik, és mindig az ügyféltől, illetve a problémájától függ, melyik lesz a leghatásosabb. Éppen ezért változatos eszköztárral rendelkezem, ebből veszem elő mindig azt, ami a legtöbbet segít az ügyfelemnek abban, hogy elérje az aktuálisan kitűzött célját.

Team Coaching folyamatban

A team coaching esetén egy már létező és működő csoport tagjaival dolgozom együtt. A témát a csoport adja meg. Ez alapján határozzuk meg az azzal kapcsolatos problémákat és célokat. Szeretek csapatokkal dolgozni; inspirál, ahogy „részük” lehetek, ahogy „befogadnak” a közös munkába.

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek wordpress_test_cookie Technikai. A honlap bezárásáig Megnézi hogy az adott felhasználó engedélyezi a cookiek használatát wordpress_logged_in_a47d7e894e09e438081160d6830796e6 Technikai. A honlap bezárásáig Megnézi, hogy ki vagy, és hogy be vagy-e lépve wp-settings- technikai WordPress szintén használ néhány wp-settings-[UID] cookie-t. A számok a végén az Ön személyes felhasználói azonosítója az adatbázisból. Célja az admin felület és interface beállításaihoz szükséges. 1 év wp-settings-time- technikai WordPress szintén használ wp-settings-{time}-[UID] cookie-t. A számok a végén az Ön személyes felhasználói azonosítója az adatbázisból. Célja az admin felület és interface beállításaihoz. 1 év nextendsession 24 óra Felismerje a számítógépet, amikor egy felhasználó ellátogat weboldalunkra
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése